Κυκλάδες, Ελλάδα

ΣΙΦΝΟΣ

Οι Κυκλάδες δεν σταματούν ποτέ να μαγεύουν τον κάθε ταξιδιώτη με τον ήρεμο ρυθμό ζωής τους, τα κρυστάλλινα νερά για κολύμπι και αυτή τη μοναδική λευκή και μπλε αρχιτεκτονική.
Καλωσορίσατε στη Σίφνο, ένα νησί που σέβεται την παράδοση, φημίζεται για τη γαστρονομία του και την αγγειοπλαστική του, και είναι ιδανικό για κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να ζήσει μοναδικές στιγμές. Υπάρχουν 366 εκκλησίες στη Σίφνο, περισσότερες από μία για κάθε ημέρα του χρόνου. Θα τις βρείτε να δεσπόζουν με το λευκό τους χρώμα και τους μπλε θόλους στα γραφικά χωριά, στις ψηλότερες κορυφές και στις ακτές του νησιού. Η εκκλησία των Επτά Μαρτύρων, λίγο έξω από το Κάστρο με το Αιγαίο πέλαγος να την αγκαλιάζει, είναι αυτή που θα σας μαγνητίσει.
Η Σίφνος είναι ένα πανέμορφο νησί που θα σας γοητεύσει με την ιστορία της, την κουλτούρα της, την κουζίνα της και τους ανθρώπους της. Εκτός από τη ζωντανή πόλη του λιμανιού, τις Καμάρες και το ιστορικά σημαντικό Κάστρο, στη Σίφνο θα συναντήσετε τα όμορφα χωριά της Απολλωνίας και του Αρτεμώνα. Τα αρχαία μνημεία καθώς και τα εργαστήρια κεραμικής που υπάρχουν σε όλο το νησί μαρτυρούν την μακρά ιστορία του νησιού. Μπορείτε να ανακαλύψετε κάθε γωνιά του νησιού από τα μονοπάτια, ένα μοναδικό δίκτυο διαδρομών, τα οποία οδηγούν σε παραλίες, εκκλησίες, μνημεία, πύργους και γραφικά τοπία. Ιδανικά για κάθε περιηγητή που επιθυμεί να εξερευνήσει το νησί από άκρη σε άκρη, ερχόμενος σε κάθε του βήμα πιο κοντά στη φύση.
Η Σίφνος αποτελεί το λίκνο της ελληνικής μαγειρικής. Από την περιήγηση και μόνο στα σοκάκια των οικισμών, οι μυρωδιές που αναβλύζουν από τα σπίτια και τις ταβέρνες θα σας ανοίξουν την όρεξη. Πρόκειται άλλωστε και για το νησί από το οποίο καταγόταν ο μεγάλος δάσκαλος της μαγειρικής και σεφ Νίκος Τσελεμεντές. Ανάμεσα στην ποικιλία παραδοσιακών πιάτων που πρέπει να δοκιμάσετε είναι τα αρτοσκευάσματα του νησιού και φυσικά η διάσημη αρχόντισσα των οσπρίων, η σιφνιώτικη ρεβιθάδα.
Οι χρυσαφένιες παραλίες του νησιού που έρχονται σε επαφή με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου υπόσχονται στον επισκέπτη στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Είτε επιθυμείτε πιο κοσμοπολίτικες παραλίες όπως ο Πλατύς Γυαλός, που εδώ και πολλά χρονιά βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε προτιμάτε πιο ήρεμες παραλίες, το συναίσθημα θα είναι το ίδιο. Αυτό της γαλήνης, που έχει ανάγκη να νιώσει ο κάθε άνθρωπος όταν έρχεται σε επαφή με τη “στρωτή και καταγάλανη”, που έχει πει και ο Βάρναλης, θάλασσα.